top of page

        Bio

Patrick Bassant werd in 1977 in Amsterdam geboren. Hij studeerde Nederlands in Amsterdam en in Leuven en studeerde af op modern Vlaams proza. In 1999 won hij de interuniversitaire verhalenwedstrijd van DW B met het verhaal 'Een pantserkruiser van karton' waarmee hij in 2000 debuteerde. In de jaren daarna publiceerde hij verschillende literaire tijdschriften, zoals nY, De Gids en Tirade.

Sinds 2009 is hij kernredacteur van DW B. Hij stelde o.a. themanummers samen over de Graphic Novel, de Graphic Poem, Brussel, Engagement, Finissages, Frankenstein en Outsider Art.

Daarnaast is hij een van de medeoprichters van de Reactor, waar hij graphic novels bespreekt.

In 2012 verscheen bij uitgeverij Wereldbibliotheek zijn debuutroman Joy. Het boek werd genomineerd voor de Bronzen Uil. In 2014 was hij afgevaardigde op het 12de Europäisches Festival des Debütromans in Kiel.

In 2020 verscheen zijn tweede roman, De vlinder in de inktpot. Deze historische roman belandde op de longlist van de Boekenbon Literatuurprijs (v/h AKO).

Patrick Bassant woont in Amsterdam Nieuw West met zijn vrouw en drie kinderen. Hij werkt als ambtelijk secretaris van de cliëntenraad van GGZ inGeest.

bottom of page