top of page
rendered vlinder_edited.png
rendered vlinder.jpg

PANDEMONIUM

PANDEMONIUM is een collectie beeldverhalen, voorgelezen door Patrick Bassant en gemonteerd, gemixt en van geestrijk beeld voorzien door Harold Pflug. Eens per maand wordt een nieuwe video toegevoegd.

De meeste verhalen werden sinds 2000 gepubliceerd in literaire tijdschriften, hoofdzakelijk in DW B, maar zijn nu bijna niet te vinden. Door ze te bewerken tot beeldverhaal, worden ze opnieuw toegankelijk gemaakt.  Het is een bonte stoet van monsters uit de gothic traditie en meer eigentijds geteisem. De vampier als televisiepresentator, de huurmoordenaar, weerwolven, bokkenrijders, zelfmoordterroristen, duivelsaanbidders, complotdenkers, cliniclowns, opstandige generaals, en The Whistleman. Een angstaanjagend zooitje, maar Bassant schrijft altijd lucide en met humor. Hij legt verbanden met de beeldende kunst, de geschiedenis, de muziek en de wereld van alledag.

Het eerste verhaal, 'Stap ook in mijn waarheid', werd alvast geweigerd door YouTube. Dit verhaal, eigenlijk een soort theatermonoloog van een ouderwetse complotdenker, zou volgens de robotten van YouTube bedreigend, intimiderend en cyberpesterig zijn. Benieuwd wat dat voor de overige verhalen belooft!

bottom of page