top of page

Net als bij Patrick Bassants debuutroman schreef en produceerde Harold Pflug alias KOLBAK speciaal voor De vlinder in de inktpot een aantal songs. De EP The Butterfly in the Inkwell bevat een nieuw nummer genaamd 'The Truth' en een cover van het Manic Street Preachers-nummer 'If You Tolerate This Your Children Will Be Next'. De derde track, genaamd 'Himno De Riego', is een moderne versie van het volkslied dat werd gevoerd door de Spaanse Republiek, doch werd verboden door Franco.

Voor Joy produceerde Harold Pflug enkele songs die in het boek een rol spelen of waaraan wordt gerefereerd. Het leverde een verzameling van originele nummers en covers op, die Harold heeft uitgebracht onder de vlag van zijn band, KOLBAK.
 

Voor het nummer 'Headhunter', een cover van Front 242, maakte Martijn Rijnberg een beklemmende clip met Harold, Anne Gehring en Jan de Vries.
 

Omdat de soundtrack is uitgebracht in het pre-Spotify tijdperk, is deze te vinden op  Soundcloud.

'Headhunter' geproduceerd, gearrangeerd en uitgevoerd door KOLBAK/Harold Pflug  (p) 2012 Geschreven door D. Bressanutti, JL Demeyer, P. Codenys, Richard 23 Publishing (c) 1988 Les Editions Confidentielles Video script en regie:  Martijn Rijnberg and Harold Pflug Montage:  Martijn Rijnberg Statue - PACIFIC by Nic Jonk

bottom of page